Toompea Slot i Tallinn

Toompea Slot

Toompea Slot er en af Tallinns mest bemærkelsesværdige seværdigheder.


Beliggende på en bakke med udsigt over byen, er dette imponerende slot et vidnesbyrd om Estlands rige historie og kultur.

Bygget i det 13. århundrede, har Toompea Slot været hjemsted for adskillige magtfulde konger og herskere gennem tiden. Med sin imponerende arkitektur og historiske betydning er slottet en spændende seværdighed for enhver turist i Tallinn.

Toompea Slot er blot de mest berømte og majestætiske konstruktioner i hele byen. Bygget 50 meter over havets overflade og beliggende på en stejl kalkstensbakke i hjertet af Tallinn. Oprindeligt var slottet tænkt som en fæstning, men senere blev det et symbol på myndighed.

Det menes, at det første slot blev bygget omkring det 10. eller 11. århundrede i træ. Senere, i 1219, blev slottet angrebet og erobret af en dansk korsfarer. Det første sten slot blev bygget i 1227 af de tyske “Ridderne af Sværdet”, og senere solgt til “Den Tyske Orden”.

Ordenen opførte adskillige tårne, der stadig er synlige den dag i dag. Det mest berømte af dem er Lange Hermann (Pikk Hermann på estisk). Tårnet er 48 meter højt og er en national ikon for Estland. Det estiske flag hejses på toppen af tårnet hver dag ved solopgang og sænkes igen ved solnedgang.

Det Estiske Parlament

Da Estland endelig fik sin uafhængighed, blev de nye parlamentsbygninger opført i begyndelsen af 1920’erne. Toompea Slot var indtil da et centralt administrativt og militært center i hundredevis af år.

Toompea Slot er et symbol på Estlands stolte fortid og en højdepunkt på enhver rejse til Tallinn.

Toompea-højen

Toompea-højen er en af Tallinns mest ikoniske områder i byen, og hvor Toompea Slot er opført.

Ifølge legenden er Toompea gravhøjen for en gammel estisk folkehelt ved navn Kalev. Højen blev lavet af kampesten lagt af Linda, Kalevs enke, der græd så meget grundet sin mands død, at hendes tårer dannede den nærliggende sø, Ülemiste.

Toompea Højen
Her på billedet kan man tydeligt se bygningerne ligge på kalkstensbakken ved navn Toompea.

Beliggende i hjertet af den gamle bydel, er denne historiske høj et symbol på Estlands stolte fortid og kulturelle arv. Fra toppen af Toompea-højen kan man nyde en betagende udsigt over Tallinn, med panoramaudsigt over de farverige tage og smukke gader i den gamle bydel.

Højen er også hjemsted for flere bemærkelsesværdige seværdigheder, herunder Toompea Slot, Alexander Nevsky Katedralen og St. Mary’s Katedral. Toompea-højen er et sandt vidnesbyrd om Tallinns historie og en oplevelse, du ikke bør gå glip af.