Grænsebyen mod Rusland. Narva byder på historiske seværdigheder med danske aftryk.

Seværdigheder

En af de mest bemærkelsesværdige seværdigheder i byen er Narva Slot. Slottet stammer tilbage fra det 13. århundrede og er en af de største middelalderborge i Nordeuropa.

Kendt for sin store park, hvor man kan slappe af og nyde naturen. Byen byder på flere museer og kunstgallerier, hvor man kan lære mere om historien og kulturen.

En anden bemærkelsesværdig ting ved Narva er dens beliggenhed ved grænsen til Rusland. Det resulterer i en unik kulturel blanding af estisk og russisk kultur. Desværre har byen båret præg af dens beliggenhed, hvilket gør det nærmest umuligt at kommunikere på Estisk i byen.

I sig selv, som turist, er det en spændende og interessant by at besøge i Estland.

Narva Slot

Narva Slot er en middelalderborg i byen. Borgens oprindelse går tilbage til det 13. århundrede, hvor den blev bygget af den danske konge Valdemar II, som en del af hans korstog mod øst.

I løbet af sin lange historie har Narva Slot været i hænderne på forskellige magter og herskere, herunder de svenske, tyske og russiske imperier.

I dag fungerer Narva Slot som et museum, hvor du som turist kan lære mere om borgens historie og udforske slottets mange værelser og tårne. Der er også en udstilling af våben og rustninger fra middelalderen.

Narva Slot er en af de største middelalderborge i Nordeuropa, og det er en vigtig del af Estlands historie og kultur. Det er bestemt et besøg værd, hvis man er i området.

Kreenholm tekstilfabrik

Det er en af ​​de største tekstilfabrikker i Europa og er kendt for sin imponerende industrielle arkitektur. Fabrikken blev grundlagt i 1857 og blev hurtigt en af de største tekstilfabrikker i Europa.

I løbet af sin lange historie har Kreenholm tekstilfabrik været en vigtig arbejdsgiver i området. Med stor indflydelse på byens økonomi og kultur. Fabrikken har også spillet en vigtig rolle i udviklingen af Estlands tekstilindustri som helhed.

I dag fungerer Kreenholm tekstilfabrik som et kulturcenter og museum, hvor besøgende kan lære mere om fabrikken og dens historie. Der er en udstilling af gamle tekstilmaskiner og værktøjer samt en samling af tekstilprodukter, der er fremstillet på fabrikken.

Narva College of the University of Tartu

“Narva College of the University of Tartu” er et universitet i det nordøstlige Estland. Det er en filial af Tartu Universitet, som er en af de ældste og mest respekterede universiteter i Estland.

Grundlagt i 1999 og kendt for sin internationale atmosfære og tiltrækker studerende fra hele verden.

En af de vigtigste missioner for Narva College er at bidrage til udviklingen af byen og det nordøstlige Estland som helhed. Skolen samarbejder tæt med lokale virksomheder og organisationer for at fremme økonomisk vækst og innovation i området.

Historien om grænsebyen Narva

Narva er en kommune og by i Estland. Byen er lokaliseret på det østlige yderpunkt af Estland, ved den russiske grænse, ved Narva-floden. Byen er landets tredjestørste efter Tallinn og Tartu.

Narvas gunstige placering i krydset mellem både handelsruter og Narva-floden var bag grundlæggelsen af slottet og den efterfølgende udvikling af slottets omkringliggende bybebyggelse. Slottet blev grundlagt under det danske styre i det nordlige Estland i anden halvdel af 1200-tallet; den tidligste omtale af slottet er fra 1277. Landsbyen Narvia er nævnt i den danske folketælling allerede i 1241.

En by udviklede sig omkring fæstningen og fik i 1345 Lübeck By rettigheder fra den danske kong Valdemar IV.

Slottet og den omkringliggende by blev i 1346 en besiddelse af den liviske orden, efter at den danske konge solgte sit land i det nordlige Estland.

I dag er 46,7% af byens indbyggere estiske statsborgere, 36,3% er statsborgere i Den Russiske Føderation, mens 15,3% af befolkningen har ikke-defineret statsborgerskab.