Forår

I den tidlige del af foråret kan du se vandfaldene smelte, og det er en fryd for øjet.

Forår i Estland

Forår er en smuk tid i Estland. Alt i naturen starter med at springe ud og fuglene synger på deres vej tilbage fra syden. Den gennemsnitlige temperatur varierer fra +5 til +12 grader. Solen i forårsmånederne kan være en smule lumsk. Det føles ikke som om du kan få en kulør, men der kan du hurtigt tage fejl – så pas på og husk solcreme!

I den tidlige del af foråret kan du se vandfaldene smelte, og det er en fryd for øjet. Vi kan klart anbefale Jägala vandfaldet. Det er cirka 20 minutter fra Tallinn. Herefter kan du tage en gåtur i skoven og hvis du er heldig, kan du måske få øje på noget af deres vilde dyreliv – det er nemlig i denne periode de vågner op fra deres vintersøvn and begynder at gå på jagt efter mad. Du har chancen for at løbe ind i ræve, bjørne, hjorte, kaniner mv.

I Estland er det påsken der er tegnet på at foråret er kommet – det er hvor fejringer og traditioner får frit løb. Nogle af de gamle tradiotioner fra det 19. århundrede bliver stadig fulgt den dag i dag! Påske søndag i Estland bliver oftest fejret med en lang frokost, farvning af æg og en god gammeldags jagt efter påskeæg. Det er meget almindeligt at dekorere sine egne æg. Typisk bliver æggene farvet med naturlige farver såsom løgskræller eller rødbede juice, og senere hen bliver de lagt i en kurv til at pynte påskebordet. At det er rigtige æg på påskebordet er kritisk for den klassiske æggekamp konkurrence, hvor der hvert år kåres en ny mester. Det er meget simpelt! Du skal bare slå dit æg mod din modstanders, og personen hvis æggeskal ikke går i stykker er den heldige vinder!

Sjove kendsgerninger

Estere reagerer til foråret på en sjov måde – de er vant til den kolde vinter, så selv hvis det er 12 grader udenfor, så går de stadig med vintertøj. Så hvis du er den eneste der går rundt med en let jakke og i ført dine sneakers skal du ikke føle du gør noget forkert – det er blot det estiske folk der er en smule langsomme.

Vidste du at cirka halvdelen af det estiske territorie er dækket af skov og andet naturlandskab? Med et land på samme størrelse som Schweiz, så er 50% en hel del.