Rejser til Estland

Rejser til Estland

Estland er en baltisk perle gemt mellem Letland og Finland, med en kystlinje langs Østersøen.


Er du interesseret i rejser til Estland? Landet byder på en rig historie, der strækker sig fra vikingetiden til dets uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991. Med sin blanding af middelalderlige byer, uberørte skove og moderne byliv, er Estland et ideelt rejsemål for dem, der søger en unik og alsidig oplevelse.

I dette blog indlæg tager jeg et kig på nogle af de mest populære destinationer i Estland, samt hvilke muligheder du har for at flyve direkte fra Danmark til Estland.

Rejser til Estland fra København med fly

Drømmer du om at udforske Estlands charmerende byer og smukke natur? Så er en rejse fra København til Estland med fly den perfekte måde at opfylde din rejsefantasi på!

Med flere flyselskaber, der tilbyder direkte flyvninger mellem København og Estlands hovedstad, Tallinn, er det blevet nemt og bekvemt at komme dertil. På bare et par timers flyvning kan du opleve Estlands unikke kulturarv, middelalderlige bygningsværker og betagende landskaber. Uanset om du er interesseret i at udforske Tallinns gamle bydel, besøge den smukke ø Saaremaa eller tage på vandretur i Estlands maleriske nationalparker, så er der noget for enhver smag i dette fascinerende baltiske land.

Der er direkte flymuligheder fra Danmark til Estland. Primært mellem Københavns Lufthavn (CPH) i Danmark og Tallinns Lufthavn (TLL) i Estland. Der er per juni 2023 kun to flyselskaber der flyver direkte mellem København og Tallinn. AirBaltic og SAS. Flyvetiden er cirka 1 time og 40 minutter.


Rejser til Estland med bil

Ønsker du at køre til Estland, så du har mulighed for at se de betagende landskaber og idylliske småbyer fra egen bil? Så er en rejse til Estland med bil den perfekte måde at opleve landets skønhed på egen hånd.

Med gode vejforbindelser og en veludviklet infrastruktur er det nemt at køre fra Danmark til Estland. Du kan tage færgen fra f.eks. Stockholm til Tallinn og starte din eventyrlige rejse ved at køre gennem Sverige.

Besøg charmerende byer som Tartu og Pärnu, der byder på historiske seværdigheder og hyggelige caféer. Du kan også udforske Estlands smukke nationalparker og opleve den vilde natur på tæt hold. Med friheden til at køre i dit eget tempo og stoppe, hvor du vil, er en bilrejse til Estland en fantastisk måde at skabe uforglemmelige minder på.

Via Sverige (Paldiski / Tallinn)

Det er relativt nemt at køre i bil til Estland. Rejser du via Sverige, kører du på motorvej hele vejen igennem Sverige indtil du når havnen i enten Stokholm eller Käppelskär. Alt efter hvem du vælger at rejse med.

Personligt har jeg selv taget rejsen adskillige gange, og de svenske motorveje er fantastiske at køre på hele vejen.

Færge til Estland med DFDS
Vælger du at sejle med danske DFDS skal du køre til Käppelskär, der ligger små 90 km nord for den svenske hovedstad. Til trods for at du skal køre længere, så er rejsen kortere, da overfarten kun tager 8-10 timer.

På færgen har du mulighed for at købe mad og drikke, eller besøge deres onboard buffet. Har du små med på tur, har færgen også et mindre legeområde til børnene.

Ved ankomst til Estland ankommer du i havnebyen Paldiski. Fra Paldiski tager det ca. 45 min til Tallinn centrum.

En tur-retur færgebillet med DFDS koster omkring kr. 3.200,- for 2 voksne med bil og kahyt på overfarten.

Færge til Estland med Tallink
Alternativt til DFDS kan du sejle med Tallink, et estisk rederi der sejler en række større krydstogtskibe. Bl.a. fra Stockholm til Tallinn.

En overfart med Tallink tager dig direkte fra Stockholm til midten af Tallinn, og du sparer nemt omkring 140-150 km. Dog tager overfarten længere tid, da rejsen er med et krydstogtskib. I alt bruger man omkring 16 timer på selve sejlturen, men da turen altid er med overnatning, føles det ikke så slemt.

På skibet vil man opleve langt flere muligheder end med DFDS med bl.a. butikker, kasino, caféer, restauranter og barer.

En tur-retur færgebillet med Tallink koster omkring kr. 4.500,- for 2 voksne med bil og kahyt på overfarten.


Rejsemål i Estland

Rejser til Tallinn: En middelalderlig skønhed

Tallinn i Estland

Hovedstaden Tallinn er uden tvivl Estlands mest berømte og besøgte by. Den gamle bydel, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er en sand middelalderlig perle med sine brostensbelagte gader, farverige huse og imponerende bymure. Her kan du besøge det smukke rådhus, Alexander Nevsky-katedralen og Toompea Slot, hvor det estiske parlament holder til.

Tartu: Estlands intellektuelle hjerte

Tartu i Estland

Tartu er Estlands næststørste by og er kendt for sit universitet, der blev grundlagt i 1632. Byen har en livlig atmosfære med et væld af museer, gallerier og kulturarrangementer. Besøg det historiske universitetsområde, slentre langs floden Emajõgi og oplev byens kreative side i Aparaaditehas, et tidligere fabriksområde, der nu er omdannet til et kreativt centrum.

Pärnu: Estlands sommerhovedstad

Pärnu i Estland

Pärnu er en charmerende badeby ved Østersøens kyst og er kendt som “Estlands sommerhovedstad”. Byen er populær blandt estere og turister, der søger sol, sand og afslapning. Pärnu har en lang, smuk sandstrand, en livlig strandpromenade og en række spa-hoteller, hvor du kan forkæle dig selv med nogle af de lokale spa-behandlinger.

Saaremaa: Ø-liv og spa-oplevelser

Øsel og Dagø i Estland

Saaremaa er Estlands største ø og er kendt for sin uberørte natur, historiske landsbyer og spa-traditioner. Øen er et ideelt sted for en afslappende ferie, hvor du kan besøge Kuressaare Slot, bade i de helbredende mudderbadene og nyde lokale delikatesser som den berømte Saaremaa Vodka.