Estlands hovedstad

Estlands hovedstad, Tallinn

Estland og dets hovedstad, Tallinn, kombinerer tradition og innovation.


Estlands hovedstad hedder Tallinn. (2x L’er og 2x N’er – Noget du endelig ikke må glemme, for at undgå at fornærme den estiske befolkning).

Hovedstaden i Estland, Tallinn, er en by, der perfekt blander fortid og fremtid. Den gamle bydel er et UNESCO verdensarvsted og er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Europa. Her kan du vandre rundt på de brostensbelagte gader, besøge middelalderlige kirker, og nyde udsigten fra de gamle bymure, som strækker sig 1.85 km rundt om den gamle bydel.

Men Tallinn er også en moderne og fremadskuende by. Estland er kendt som et af de mest digitale samfund i verden, og Estlands hovedstad er hjertet af denne digitale revolution. Byen er hjemsted for mange teknologivirksomheder og startups, og det er også her, Skype blev grundlagt.

Hvor stor er Estland?

Geografisk set er Estland ikke et stort land. Med et areal på omkring 45.340 kvadratkilometer er det noget mindre end mange af sine europæiske naboer. Til sammenligning er Danmark omkring 42.952 kvadratkilometer. Men hvad Estland mangler i størrelse, kompenserer det for med sin rige kultur, historie og naturlige skønhed.

Estlands indbyggertal

Estland er et af de mindst befolkede lande i Europa. Ifølge de seneste data har landet en befolkning på omkring 1,3 millioner mennesker. For at sætte det i perspektiv svarer Estlands befolkning til 0,02% af verdens befolkning.

Tallinn, som er landets hovedstad og største by, huser omkring en tredjedel af landets befolkning. Trods sit relativt lave indbyggertal er Estland kendt for sin kulturelle mangfoldighed, med en befolkning, der består af estere, russere og andre etniske grupper.

Hvad for et sprog taler man i Estland?

Det officielle sprog i Estland er estisk, som tales af størstedelen af befolkningen. Man mener omkring 1,1 millioner mennesker snakker estisk på verdensplan.

Estisk er et finsk-ugrisk sprog, der er tættest beslægtet med finsk og fjernt beslægtet med ungarsk.

Selvom estisk er det dominerende sprog, tales der også en betydelig mængde russisk, især blandt den ældre befolkning. Engelsk er også almindeligt, især blandt de yngre generationer og i større byer som Tallinn.

Belejlige estiske ord

Tere – Hej
Palun – Det var så lidt eller værsgo
Aitäh – Tak
Jah – Ja
Ei – Nej
Terviseks! – Skål!
Vabandust – Undskyld
Nägemist – Farvel

Hvad hedder det når man er fra Estland?

Når man er fra Estland, kaldes man for en ester. Både mænd og kvinder kaldes for estere. Estere er kendt for deres gæstfrihed og venlighed, så du vil utvivlsomt føle dig velkommen, når du besøger landet. Specielt hvis du siger tak på estisk. Esterne er enormt glade for turister, der prøver sig frem på estisk. Selv hvis det blot er et enkelt ”tak”.