En oplevelse i 170 meters højde

Få det fulde overblik over Tallinn med et besøg til TV Tårnet. Bliv rig på byens historie og se om du kan få øje på Finland fra tårnets højeste udkigspost.

Billede: Alexander Juul Jakobsen / brandweb.dk

Er du til historie og et godt grin …

Bestemt ikke en attraktion, der lod til at være interessant før jeg rent faktisk var inde i tårnet. Udefra skal man bøje sig for at kunne se toppen af antennen. I entreen får man ikke meget af en fornemmelse af, hvad man skal til at opleve. Men er du til historie og et godt grin så er tårnet bestemt for dig. Når først du er kommet indenfor kan du gå en tur rundt, før du tager elevatoren op. Her bliver du mødt af en tidslinie der strækker sig hele vejen rundt langs væggen, og giver et indblik i tårnets fortid, nutid og fremtid. Interessante fakta og spændende videoklip vakte i hvert fald min interesse.

I elevatorens 30 sekunder tur op bliver du vidst hvor mange meter du er over jorden, og sætter det hele lidt i perspektiv. Først tråder du ud i en meget lille ind-/ udgang, hvor du skal igennem endnu en dør, før du får lov til at se den flotte udsigt over byen og landet. På dage hvor det ikke er tåget kan man endda se hele vejen til Finland.

En humoristisk 3D oplevelse

Selvom filmen næsten er nemmere at se uden 3D brillerne, er det bestemt tiden værd. Det tager ca. 15 minutter ud af dit besøg. En humoristisk kortfilm, der giver dig mere end et smil på læberne. Filmen giver en sjov lille fortælling om en mand, der forsøger at bryde ind i selv samme tårn, som du sidder og ser filmen i.

En tur på kanten for adrenalindjævlen

Hvis du er interesseret i lidt ekstra kan du tage en guidet tur på kanten af tårnet, hvor du for alvor kan mærke blæsten bide fat. Turen 175 meter over jorden tager cirka en halv time, og du vil blive tilbudt et billede, så du kan forevige gøre oplevelsen.

Hvor og hvordan?

Tallinns TV tårn er ca. 10 km fra den gamle by og vi kan anbefale at tage bussen derud. Tårnet kan nemt nås ved at tage bussen. Bus 34A, 38 og 49 går direkte til TV tårnet. Alternativt kan du tage turbusserne fra CityTour eller City Sightseeing, hvis du er interesseret i at få den fulde oplevelse ud af turen. Selv i sommersæsonen er det let tilgængeligt at finde en parkeringsplads, hvis du har lejet en bil. Der er 60 parkeringspladser lige foran tårnet, og flere andre steder lige i nærheden, modsat ved Tallinns Zoologiske have, som altid har en fuldt proppet parkeringsplads.

Vi kan ikke anbefale at gå derud, da der hverken er fortov eller cykelsti langs vejen.

Adressen er Kloostrimetsa tee 58a, Pirita linnaosa, Tallinn.

Alexander Juul Jakobsen

🇩🇰 Dansk iværksætter bosat i Estland 🇪🇪 WordPress enthusiast, web designer og udvikler. Har siden 2014 arbejdet med WordPress på fuldtidsbasis.

Indlæg udgivet: