Se danske roser i Tallinns botaniske have

Gå på opdagelse efter smukke blomster og eksotiske planter i Tallinns botaniske have.

Billede: Alexander Juul Jakobsen / brandweb.dk

Et stort ansvar, efterladt på mine skuldrer

I juli måned valgte mine svigerforældre at besøge Estland for første gang. Jeg blev derfor efterladt med et stort ansvar – at introducere Estland til folk, der ikke har den fjerneste idé om, hvad de skal forvente. Hvordan skulle jeg gribe den opgave an?! Der er så mange ting at vise frem.. Anywhooo, en af dagene besluttede jeg mig for, at vi skulle bruge i Pirita, hvor vi tog hen for at se Tallinns TV tårn og botaniske have. Det virkede som en god kombination, eftersom min svigermor elsker planter og blomster. Også er billetten til Botanisk have inkluderet, når du køber en billet til TV tårnet, så det var en win-win.

Den botaniske have

Den botaniske have byder på over 2.400 plantesorter, så det er alt lige fra palmer til indendørs blomster. Haven har en speciel udstilling af smukke og eksotiske blomster. Det sjove ved udstilling var de variende formål, de forskellige blomster havde. Fx var der en enkelt der var til medicinsk forbrug og bliver brugt i naturmedicin, mens den lidt længere henne var giftige blomster. Ind i mellem kunne vi også finde nogle der bar eksotiske frugter, var med svampe og meget mere. Udover det var der også nogle dyrevarianter, såsom små fisk i indendørs åer, skildpadder og papegøjer. Vi brugte det meste af tiden i Rose haven, hvor min danske familie fandt mange sorter fra Danmark (spændende!). Min favorit del af dage var “Sanse haven”. Ideen her var, at man skulle røre og dufte til disse umiddelbart, almindelige blomster og gætte hvad de var. Det var også ret sjovt og oversætte dem til Dansk / Engelsk.

Hvad jeg synes?

Jeg skal være ærlig at sige, jeg var imponeret over hvor smuk den botaniske have var. Vi så mange medarbejdere i løbet af dagen, der tog sig af de forskellige områder, og jeg tager hatten af for dem. Der var også en lille café inde i hovedbygningen, som bød på traditionelt Estisk mad. Noget af menuen bød fx på Borsch suppe, brød med brisling (fisk), toastbrød med laks, kartoffelsalat (nej, det er ikke som vi kender det hjemme i Dk) og meget mere. Lækkert!

Vi brugte i alt lidt over 2 timer i haven, indtil det desværre begyndte at regne. Vi så det meste, og det var uden tvivl en smuk og afslappende oplevelse. Næste gang vil jeg overveje at tage picnic-udstyr med.

Så hvis du er til en oplevelse i naturen, vil jeg bestemt anbefale dig at tage en tur i den botaniske have i Tallinn.

Billeder fra turen

Danske roser fra den botaniske have. En af det danske roser, jeg desværre ikke kan huske navnet på.
Alexander Juul Jakobsen

🇩🇰 Dansk iværksætter bosat i Estland 🇪🇪 WordPress enthusiast, web designer og udvikler. Har siden 2014 arbejdet med WordPress på fuldtidsbasis.

Indlæg udgivet: