Sommer

Det er uden tvivl en af de største helligdage i landet. Butikkerne bestiller 3 gange så meget alkohol hjem, bare for denne ene dag.

Jägala vandfald, øst for Tallinn.

Sommer i Estland

Sommeren i Estland er meget lignende den vi kender fra Danmark. Herover har vi gerne et par uger hvor det virkelig er højsommer, hvor strandene er fyldte og alle bliver solbrændt. Nætterne er lange og der er massere af lys i løbet af dagen, så folk har langt mere energi end normalt.

Hvad foretager man sig om sommeren?

Børnene er på sommerferie fra skolen. Det er populært at bruge det meste af sommermånederne hos bedsteforældrenes hus. De fleste børn har bedsteforældre med eget hus ude på landet med en stor have. Børnebørnene hjælper med alt ligefra at slå græs, plukke bær og andet have/- og husarbejde. Folk fra indreby prøver også at finde deres vej ud af byen og ud i den friske luft. Weekendture til andre byer, søer er yderst populært, så man finder langt flere turister end indbyggere i byen i weekenderne.

Midsommer dag – Den Estiske Sankt. Hans

Dagen som alle venter på om sommeren er Sankt Hans – den 24. juni – men i Estland kendes det som Midsommerdag. Dette er en helligdag, så langt de fleste folk får fri fra arbejde. Dagen før – den 23. juni – er en stor festdag. Det er uden tvivl en af de største helligdage i landet. Butikkerne bestiller 3 gange så meget alkohol hjem, bare for denne ene dag. Den 23. juni kan du finde begivenheder over hele landet. Der er koncerter og fester i enhver lille landsby. Som regel starter festen kl. 18.00, så også familier med børn har mulighed for at være med. Der er sjove aktiviteter og konkurrencer såsom hvor langt man kan kaste en støvle, eller flippe bildæk over og sangere og sangerinder finder deres plads på scenerne. Det er årets længste dag, så folket er oppe til tidlig morgen mens de griller og drikker.

Hvis du planlægger et besøg til Estland i en af sommer månederne, vil vi anbefale at du bruger det meste af tiden ude i naturen. Brug et par dage på stranden, tag ud og sejle, spil lidt minigolf, spis en is og tag en gåtur ude ved moserne. Du kan også besøge friluftsmuseet, som viser hvordan det estiske folk levere for mange år tilbage.