Efterår

Farverigt og flot - men når først regnen starter kan det stå ned i tykke stråler i dagevis uden stop.

Efteråret i det estiske kan være smukt og dystert på samme tid. Hvis solen står rigtigt kan du se hvordan de mange blade tager forskellige farver og nuancer. Farverigt og flot – men når først regnen starter kan det stå ned i tykke stråler i dagevis uden stop.

En tur i det fri

Estland har mange moser – bestemt noget vi anbefaler jer at tage ud og se. Tættest på Tallinn finder du Pääsküla mose. Her kan man virkelige nyde moder natur ved at tage lange gåture og nyde omgivelserne. Hvis du ikke har så mange timer at gøre godt med, kan vi anbefale en park i stedet for – du vil ikke fortryde det – den urørte estiske natur er et smukt syn. Du kan også altid tage en tur i Tallinns Zoologisk have. Selvom det ikke er verdens største Zoo, så har den stadig sine fordele. Tallinn Zoo har en flotte ørne og gribe samt en utrolig samling af ugler og traner. Der er også Isbjørne Verdenen – hvor du kan se bjørnene lege i det fri og svømme under vand.

Esterne kan godt lide at få tiden til at gå med at lave deres egne ting og sager. Det gælder bl.a. deres egen æblejuice. I efterårsmånederne er der tonsevis af æbler i deres haver, som bliver brugt til både æblemos og æblemost.

I de estiske skove finder du store mængder svampe, så man kan let løbe ind i flere familier som er gået på jagt med børnene. I alle deres haver finder man store mængder bær, frugter og grøntsager som er klar til at blive høstet. De bliver også brugt til diverse syltetøj og mos – ellers bliver det frosset ned så der er indtil det igen bliver høstsæson.

På dage med regn

Hvis det regner finder man sjovt nok mange af deres badelande fyldte. Tallinn har en større mængde badeland, hvor den mest populære er Atlantis H20 Aqua park. Her finder du bl.a. en 8 forskellige vandrutsjebaner – så er der let at vælge imellem. Deres længde rutsjebane er 120 meter lang, hvor man bl.a. har mulighed for at smile til kameraet på vej ned, ligesom i BonBonLand, Tivoli og Legoland’s rutsjebaner.