Naturen i Estland

Et land med natur urørt af mennesker og mere end 1.000 små øer at besøge.

Når moder natur forbliver urørt

Hvis du elsker moder natur, så er Estland stedet at besøge. Urørte strande, mere end 1.000 små øer, arvesteder, skove, sumpe, moser, flodleje og smukke naturlige floder. Cirka 1/4 af landet består af skov og andre naturområder. Her kan du bl.a. støde på flotte vandfald, naturparker, have og marker.

Keila vandfald

Keila vandfald
Keila vandfald med sine 6 meter i højde og 60 – 70 meters bredde.

Keila vandfald ligger langs Keila floden små 32 km fra Tallinn centrum. Med sine 6 meter i højde og 60-70 meter i bredde er det Estlands tredje største vandfald; kun overgået af Jägala og Narva vandfald. Modsat Jägala, som er det andet vandfald i Tallinn omegn, har Keila vandfald en flot natursti langs floden på cirka 3 km, hvor du kan krydse to hængebroer og se skulpturer af lokale kunstnere.

Langs floden vil du også kunne se en gammel herregård bygget i 1833 i en neo-gotisk stil, designet af Hans von Stackenschneider. Han gik senere hen og blev en af nøglepersonerne i den historiske russiske arkitektur-stil. I 2013 fik herregården, ved navn ”Scholl Fall”, nyt liv efter en omfattende renovering, og åbnede efterfølgende dørene for turister. I dag fungerer det både som museum, men også som et hotel og restaurant.

Det er på denne herregård den tidligere russiske nationalsang ”Gud bevare Zaren!” første gang blev opført for Nikolaj 1. af Rusland af sangens komponist Aleksei Lvov. Nikolaj 1. af Rusland var landets zar og konge af Polen fra 1825 indtil sin død i 1855. Sangen blev valgt som nationalmelodi efter en konkurrence i 1833 og var nationalmelodi indtil den Russiske Revolution i 1917.

I dag er herregården en national monument.